Tre mammor

Vi är tre mammor som tillsammans skriver på Kottegott-bloggen.

Vi prioriterar att ge våra barn näringsrik mat & dryck och vi delar med oss av våra bästa strategier (det finns många!) för att lyckas med detta. Det finns mycket du kan göra för att ditt barn ska gilla och äta grönsaker och allra bäst blir det när du kombinerar flera strategier.

Vi gör vårt allra bästa för att hitta barnkläder som helt och hållet är tillverkade i naturmaterial, gärna begagnade.

Vi är alla tre noga med att prioritera och väl välja vad vi spenderar pengar på. FIRE är drömmen, även om ”retire” i vårt fall handlar om att helt kunna ägna energi åt och arbeta med sådant som vi ser som värdefullt utan att vara bundna till att behöva ett jobb. Exempelvis skriva barnböcker som kan hjälpa fler föräldrar hjälpa sina barn upptäcka, gilla och äta grönsaker! Vi väljer ”resire” (retire to focus on helpful desires ) istället för retire.

Vi har alla olika förutsättningar och olika ambitionsnivåer, gemensam är ändå upplevelsen av att vissa saker borde vara självklara och enkla idag, som tyvärr tar hiskeligt mycket tid eller är väldigt energikrävande.

Två av oss går endast i ”barfotaskor” och prioriterar givetvis detsamma för våra barn. ( Det var länge lättare sagt än gjort, men idag finns inte bara en utan två svenska nätbutiker som fokuserar på barfotaskor till barn. 😀 ).

Vi engagerar oss i att fler föräldrar ska upptäcka det vansinniga i hur raffinerat socker (tänk bulle, glass, tårta, kakor och klubbor…) genomsyrar allt i vardagen och förväntas användas för att barn ska bli glada eller uppskatta en upplevelse. –___-… Vi drömmer om en framtid som fungerar annorlunda och vi vill aktivt bidra till den förändringen. Bokutmaningen: Om du har några barnböcker hemma, bilderböcker eller text, kolla igenom de och se hur många av de som inte på en enda sida visar upp eller berättar om något sött.

Vi drömmer alla tre om att odla egen mat och gör vad vi kan med de förutsättningar vi har. Vi bor i lägenhet i storstad, i radhus i förort med kolonilott och i villa på landet. Drömmen är givetvis också att barnen ska utveckla förståelse för och intresse för odling och den näringsrika mat en kan odla själv. Vi vet hur utmanande det kan vara att åstadkomma något alls tillsammans med småbarn och delar med oss av våra bästa tips!

Kottegott-bloggen samlar vi våra bästa tips som rör allt detta och så mycket mer.