Nej tack till margarin

Aldrig i livet att jag har i margarin i maten jag tillagar.
Ofta fulla med tillsatser och vid tillverkningsprocessen används ofta diverse giftiga kemikalier. Konsumentföreningen Äkta vara har skrivit om margarin, flera gånger.

Köp vanlig rapsolja eller olivolja och blanda det med lite smör istället.

Jag blev väldigt besviken när jag ser 1177 skriva om lättmargarin i artikeln som handlar om mat för barn 1-6 år. Det stod när jag läste där ungefär att om ni som familj använder lättmargarin så behöver ni inte köpa annat margarin/smör till barnet. Jag litar på mycket som står hos 1177 och ändå känner jag att förtroendet får sig en törn när jag läser artiklar som denna. Jag vill så gärna att 1177 ska vara en plats med aktuell information som jag kan lita på och att jag istället uppmuntras att undvika margarin… Kan tänka mig att det är en tuff utmaning att förkovra sig i forskning, fakta, förväntningar, samhällsnormer ska tas hänsyn till och samtidigt ha modet och livserfarenhet nog att kombinera allt det med sunt förnuft och hälsosamt ifrågasättande av normer för alla de som skriver artiklar som publiceras på 1177.

Köp vanlig rapsolja eller olivolja och blanda det med lite smör istället.

Välkommen hit!

Vi som driver Kottegott-marknaden skriver här om begagnade barnkläder, barfotaskor till barn, tygblöjor, ekologiska leksaker och mycket annat.

Kottegott

Bra för barnen, fantastiskt för föräldrar.