Kalas

Så var dagen kommen…  dags för kalas!

Vad som funkade bra för oss:

Vad vill vårt barn?  Vad tycker ditt barn om? Utgå ifrån det! Vårt barn hade tre starka tydliga önskemål: Kull, fiskedamm och ha roligt!

Fruktspett – vi skar upp flera olika frukter och bär i bitar och la på en plåt. Kalas-barnet delade ut pinnar (spett) till alla barn och alla barn fick själva ta bitar. Först fick alla ta 4 bitar var av vad de ville och när alla fått minst 4 bitar då kunde alla fortsätta plocka hur mycket de ville av vad de ville. Vi la också upp russin och cashewnötter i skålar bredvid

– Alla barnen fick det de själva tyckte om på sitt spett

– De var självständiga och vi vuxna behövde bara lägga tid på att skära upp bitar. Vi pausade skärandet efter ett tag och behöver bara skära upp lite mer av en melon, och ett till äpple, sen var det tydligt att alla var nöjda och önskade inte mer.

– Lätt att hantera eventuella allergier, om någon hade varit allergisk mot stenfrukt då hade vi haft just de frukterna på ett separat fat så att det var tydligt och enkelt att plocka rätt.

 

Tidpunkten 13:00 – 15:00

Då har barnen som kommer ätit lunch precis innan.

 

Fiskedamm var ett viktigt önskemål hemma hos oss. Vi försöker verkligen undvika plast-prylar, också plastleksaker och engångsprylar, men här blev det lite av allt det tyvärr, men det blev ett relevant undantag. Några saker vi hade, eller hade kunnat ha med i påsen:

 

Tipspromenad – om ditt barn gillar det. Det finns mängder med bra färdiga frågor och svar på bamse.se. Det kan vara kul att byta ut några av frågorna till lite mer lokala eller personliga frågor för den som orkar och hinner!

 

Vad har ni gjort på kalas som funkat bra?

Vad har ni haft i påsarna i fiskedamm som varit uppskattat?

Välkommen hit!

Vi som driver Kottegott-marknaden skriver här om begagnade barnkläder, barfotaskor till barn, tygblöjor, ekologiska leksaker och mycket annat.

Kottegott

Bra för barnen, fantastiskt för föräldrar.